(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz

Potřebné ingredience
Ingredience •400 g hovězího zadního •50 g slaniny •2 lžíce oleje •100 g cibule •1 lžíce hořčice •500 ml tmavého piva •60 g chleba •jalovec •pepř •sůl
Postup přípravy
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalejeme pivem, vmícháme hořčici a vrátíme maso, přidáme koření.
Pečeme v troubě na 180°C pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou do měkka – přibližně 90 minut.
Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom ji přecedíme a dochutíme.
Pečeme v troubě na 180°C pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou do měkka – přibližně 90 minut.
Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom ji přecedíme a dochutíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé